Att acceptera sin sociala fobi

Jag har insett på äldre dar att jag nog lider av social fobi. Det är inte längre något jag kan sopa under mattan och skylla på andra saker utan de senaste åren har jag verkligen konstaterat att det nog rör sig om social fobi. Jag har nog i bakhuvudet haft den teorin levande en lång tid, men förnekelsen har varit dominerande. När jag ser tillbaka på mitt liv så ser jag nu helt solklart vilka problem jag haft och vad det berott på, eller i alla fall hur jag kan förklara dem.

Jag har tänkt ta ett djupare grepp om min sociala fobi och försöka reda ut och bearbeta den. Jag har gått i KBT en gång i tiden, det gav mig en viss inblick och förståelse och en del verktyg, men tyvärr så hjälper det inte fullt ut i alla mina utmaningar i dagsläget.

Detta inledande inlägg är en start på ett terapiarbete jag kommer genomföra under våren. Jag har kommit så långt att jag kan förstå och nu även acceptera hur och varför jag reagerar som jag gör.

Ett stort ”live”-experiment inträffar nästa vecka då jag kommer åka iväg på en konferens med övernattning. Det ska bli intressant och se hur det kommer att gå.

Jag återkommer med mer bakgrund och framskridanden.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.