Vardagsmotion – cykla till jobbet

Cykla till jobbet

Den senaste tiden känns det som om att tiden för att träna och röra på sig minskat. Då får man försöka ta tjuren vid hornen och skjuta undan latheten och bestämma sig för att cykla till jobbet de dagar man kan. Idag var en sådan morgon. Klev upp 6:19 gjorde i ordning kaffe och åt en hyfsad frukost.

Att förbereda sig i tid

Cykeln har jag inte använt på några veckor så jag var tvungen att pumpa upp däcken lite för cykling på asfalt och cykelvägar. Däcktrycket har mer varit anpassat för skogen. När jag skulle dra iväg märkte jag att växelvajern slackade så då var jag tvungen att börja spänna om och justera växlarna. Stressen började krypa på och jag tänkte att detta är ju typiskt just när man kliver upp i tid för att cykla. Men jag motade bort stressen och tänkte att jag har ju faktiskt ingen direkt tid att passa. Passade även på att smörja kejda och kuggar.

Nu var det bara att ge sig iväg. 14 grader i luften och en relativ luftfuktighet på 93% men i princip vindstilla. Nu valde jag inte kortaste vägen utan jag valde en väg ner genom villaområdet som leder till en skogsstig som tar mig till foten av Ragnhildsborgsbacken för vidare cykelväg längs med Mälarens strand och sedemera Södertälje kanal. Hela sträckan blev 7.20 km som jag cyklade på 24 minuter lite drygt. Då stannade jag och fotade några gånger.

2014-09-10_cykel2

Under denna mycket trevliga väg är det bara från Gästhamnen och upp mot nya polishuset som det är en liten uppförsbacke, annars är det mest nedför. Värre är det när man ska hem.

2014-09-10_cykel3

Detta är en bra start på morgonen och jag hoppas kunna klämma in lite fler cykelturer till och från jobbet framöver.

Statistik

Här är lite statistik från turen.


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.